Taxe notariale

 • Onorariu
 • Impozitul pe venitul obtinut din transferul dreptului de proprietate
  Art. 77 din Codul Fiscal
 • Servicii carte funciara
  Lista cuprinzand tarifele pentru serviciile furnizate de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si de unitatile sale subordonate

Scutiri:

Sunt scutite de plata onorariilor urmatoarele acte intocmite in scopul valorificarii unor drepturi prevazute de lege cu exceptia cheltuielilor materiale:

 1. Declaratii pentru obtinerea ajutorului de somaj
 2. Declaratii pentru obtinerea ajutorului social
 3. Declaratii pentru obtinerea alocatiei de stat pentru copii
 4. Declaratii pentru acordarea burselor pentru elevi si studenti
 5. Declaratii pentru stabilirea sau valorificarea drepturilor fostilor detinuti politici, veterani de razboi si a vaduvelor acestora
 6. Declaratii pentru stabilirea sau valorificarea drepturilor pesoanelor handicapate

Reduceri:

 1. Se pot acorda reduceri de pana la 50% din onorariu pentru autentificarea procurilor necesare incasarii pensiilor de orice natura si a drepturilor banesti prevazute la sectiunea "Scutiri", enumerate mai sus.
 2. Se pot acorda reduceri de pana la 90% din totalul onorariului stabilit pentru acte notariale si procedurile notariale incheiate de Uniunea Nationala a Notarilor Publici, Camerele Notarilor Publici, personalul acestora sau al birourilor notarilor publici, precum si cele ale notarilor publici, de sotii lor si copiii lor minori.
 3. Se pot acorda reduceri de pana la 70% din totalul onorariilor stabilite pentru actele in care parti sunt magistrati. sotii acestora si copiii lor minori.
 4. Se pot acorda reduceri de pana la 15% pentru redactarea, procesarea si multiplicarea inscrisurilor intocmite de avocati si consilieri juridici pe baza delegatiei sau imputernicirii eliberate in acest sens, precum si oricaror persoane cu studii juridice superioare, daca acestea, sotii, ascendentii si descendentii lor figureaza ca parte in act. Reducerea nu se aplica in cazul in care inscrisurile sunt redactate, dactilografiate, procesate si multiplicate de catre consilierii juridici ai Camerelor de Comert si Industrie, Oficiilor Registrului Comertului, cu exceptia cazurilor in care aceste institutii figureaza ca parte in act.
 5. Se pot acorda reduceri de pana la 30% din onorariul stabilit pentru autentificarea contractelor de garantie redactate de consilierii juridici ai societatilor creditoare, pentru credite acordate pesoanelor care nu beneficiaza de reduceri si scutiri prevazute in alte dispozitii din prezentele norme.
 6. Pentru mostenitorii minori, fara venituri proprii, precum si pentru mostenitorii care nu realizeaza nici un fel de venituri sau realizeaza venituri sub venitul minim pe economie, precum si pentru mostenitorii din zonele declarate calamitate, se pot acorda reduceri de pana la 100% din onorariul datorat.

Program
Luni-Vineri: 08:30-16:00
Sambata: inchis
Duminica: inchis

Adresa: Calea Dobrogei nr. 98 A,
Valu lui Traian, Constanta
Telefon: 0372.711.511
Fax: 0372.711.552
Nu uitati sa vizitati galeria foto!
Nu uitati sa vizitati galeria foto!